Командувач Об’єднаних сил зустрівся з послом США в Україні

Командувач Об’єднаних сил зустрівся з послом США в Україні
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Наєв заявив, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з американською делегацією на чолі з послом США в Україні Марі Йованович.

Про це 23 жовтня повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Зазначається, що командувач Об’єднаних сил ознайомив гостей з поточною безпековою і оперативною ситуацією в районі проведення ООС та гуманітарною складовою операції.

Наєв наголосив, що противник продовжує обстріли населених пунктів, зокрема й із застосуванням важкого озброєння. З початку операції Об'єднаних сил зафіксовано 58 обстрілів населених пунктів та один обстріл ділянки місцевості, в наслідок яких загинуло 5 цивільних осіб та 10 було поранено.

При цьому, як поінформував американську делегацію Командувач Об’єднаних сил, протягом останнього місяця зросла кількість мирних громадян, які загинули або були травмовані в результаті спрацювання вибухових пристроїв на непідконтрольній Україні території.

«Це є наслідком нехтування російським агресором будь-яких норм мінної безпеки. Внаслідок підриву на ворожих мінах загинуло 5 цивільних осіб, троє з яких – діти, ще одного хлопчика важко поранено», - повідомив Наєв.

Також командувач Об’єднаних сил навів факти застосування бойовиками зброї суто російського виробництва та підкреслив, що противник не припиняє активне використання БПЛА. Американську сторону було поінформовано, що з початку операції ОС було знищено п’ять російських БПЛА типу Орлан-10.

Раніше повідомлялося, що посол США в Україні Марі Йованович побувала в Свято-Успенській Святогірській лаврі на Донеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: