Компанія-власник Центрального гастронома назвала причину пожежі на Хрещатику

Компанія-власник Центрального гастронома назвала причину пожежі на Хрещатику
Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Власник спаленої будівлі категорично спростовує зацікавлення у її руйнуванні

Причинами загорання, яке спричинило масштабну пожежу у будинку на розі вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького у Києві стали погодні умови, які в 20 червня відрізнялись особливою пожежонебезпечністю. Про це ідеться в повідомленні ТОВ «АБ Інвестиції та розвиток», яке є у розпорядженні «Главкома».

«Суха, жарка погода, з поривами сухого вітру, найбільш ймовірно, сприяла розповсюдженню пожежі. У той час, як причиною її могло стати потрапляння найменшої іскри», ідеться в повідомленні. 

Компанія-власник Центрального гастроному спростовує свою зацікавленість у руйнуванні будівлі, яка нібито могла би прискорити видачу дозвільних документів на будівництво нової, в чому ТОВ «АБ Інвестиції та розвиток» обвинувачують користувачі соціальних мереж. Власник будівлі заявляє про бажання відновити зруйновану будівлю. 

«На тлі безлічі заяв, припущень, версій, пріоритетом власника, все ж таки, є відновлення будівлі в її історичному вигляді. Збереження її історичного обличчя і ідентичності», - заявляє ТОВ «АБ Інвестиції та розвиток». 

Нагадаємо, будівля в центрі Києва за адресою Хрещатик 40/1 загорілася вчора, близько 17:00.

Рух Хрещатиком перекрили від вулиці Прорізної до Бессарабської площі. Пожежу локалізували о 19:13, а близько 21:00 палаючу будівлю врешті-решт загасили. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Експерти зазначають, що будівля, яка горіла, є найстарішою на Хрещатику пам'яткою архітектури. Але в ДСНС повідомили, що належність даної будівлі до реєстру «Пам’ятників архітектури» з’ясовується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: