Коронавірус чи побєдобєсіє? Мінськ вирішив не скасовувати парад на 9 Травня

Коронавірус чи побєдобєсіє? Мінськ вирішив не скасовувати парад на 9 Травня
Президент Білорусі Олександр Лукашенко не збирається від проведення військового параду 9 травня 
Фото: euroradio.fm

Лукашенко відмовився дослухатися до рекомендацій ВООЗ

Влада Білорусі всупереч епідемії коронавірусної інфекції не скасовуватиме військовий парад, присвячений Дню Перемоги 9 Травня. Про це ідеться у відповіді на петицію, в якій понад 7000 громадян зажадали скасувати військовий парад, передає Tut.by.

У відомстві підкреслили, що не скасовуватимуть парад, оскільки він є частиною бойової підготовки армії. «Епідеміологічна ситуація, яка зараз складається у Білорусі дозволяє Збройним силам проводити планові заходи бойової підготовки… У ході тренувань особовий склад вдосконалює навички, в тому числі водіння та обслуговування закріпленої за ним техніки, підвищує професійну майстерність», - пояснили в Міноборони відмову скасовувати урочисті заходи.

У міністерстві повідомили, що під час підготовки до параду медслужби Збройних сил виконують «комплекс протиепідемічних і лікувально-профілактичних заходів» для протидії поширенню коронавирусу.

«Для Білорусії військові паради – це данина героїзму і стійкості нашого народу, самовідданій боротьбі проти фашистських загарбників… Це також традиція, яка символізує готовність білоруського народу відстоювати національні інтереси держави», - резюмували в оборонному відомстві.

Раніше стало відомо, що, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) заборонити масові заходи, в Білорусі з 20 квітня відновиться навчальний процес у школах, а 25 квітня буде проведено республіканський суботник.

За останніми даними, в Білорусі коронавірусом заразилися 4779 осіб, в тому числі троє військовослужбовців; 42 людини померли. Загальна кількість інфікованих вірусом SARS-CoV-2 в світі перевищила 2,2 мільйони людей; 148 тисяч померли, 558 тисяч вилікувалися.

Як повідомляв «Главком», президент Росії Володимир Путін відмовився проводити парад 9 Травня через епідемію коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: