Кримського екс-прокурора у справі Умерова оголошено в розшук

Кримського екс-прокурора у справі Умерова оголошено в розшук

Заступник глави Меджлісу Ільмі Умеров

Фото: «Главком»

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо екс-співробітника прокуратури Криму Олега Саргінова

Прокуратура Автономної Республіки Крим оголосила у розшук екс-співробітника відомства Олега Саргінова, який брав участь в судовому процесі проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і кримського журналіста Миколи Семени.

Про це йдеться у відповіді прес-службі прокуратури на запит «Крим.Реалії».

Згідно з документом, за результатами спеціального досудового розслідування, прокуратура АРК направила до суду обвинувальні акти щодо Олега Саргінова.

Публічних коментарів екс-співробітника прокуратури АР Крим наразі немає.

Як відомо, раніше Умеров та Чийгоз надіслали запити до адміністрації президента РФ з проханням пояснити, на якій підставі їх звільнили з-під варти. У Путіна відповіли, що надати ці дані «не вбачається можливим».

Чийгоз та Умеров планують у московському суді вимагати від адміністрації президента РФ пояснень, на якій підставі їх вивезли з Криму до Туреччини.

29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла Умерова та Чийгоза на двох росіян, яких звинувачують у шпигунстві.

25 жовтня засуджених окупантами Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині. Звідти вони вирушили в Україну.

До цього вони відмовилися писати прохання про помилування.

Також читайте матеріал «Главкома»:  Ільмі Умеров: ФСБ переконувала мене, що Джемілєв і Чубаров розкошують у Києві, а я житиму у камері

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: