Лідер Каталонії: Це не внутрішня справа регіону, ми потребуємо посередництва

Лідер Каталонії: Це не внутрішня справа регіону, ми потребуємо посередництва
Лідер Каталонії Карлес Пучдемон

За даними каталонського уряду, близько 90% виборців відповіли «так» на запитання: «Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною державою з республіканською формою правління?»

Лідер Каталонії Карлес Пучдемон закликає до міжнародного посередництва з метою врегулювання протистояння з офіційним Мадридом.

Як повідомляє Reuters, відповідний заклик пролунав на наступний день після того, як сотні людей зазнали травмувань в сутичках з поліцією під час проведення референдуму про незалежність Каталонії, який був визнаний офіційним Мадридом незаконним.

«Це не внутрішня справа. Це очевидно, що ми потребуємо посередництва», – заявив Пучдемон на прес-конференції. За повідомленнями влади, було травмовано близько 900 людей. 

Як відомо, Єврокомісія не визнала каталонський референдум про незалежність.

Нагадаємо, влада Каталонії заявила, що 90% виборців проголосували за відділення від Іспанії. Мадрид не визнав голосування. 

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Громадські організації та спілки Каталонії закликали громадян провести загальний страйк 3 жовтня

Читайте також: Кривава неділя в Барселоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: