Масові заворушення в Каталонії: серед постраждалих українців немає

Масові заворушення в Каталонії: серед постраждалих українців немає
Сутички учасників референдуму з поліцією Іспанії

Українські громадяни не зверталися по допомогу після заворушень

Після масових заворушень у день референдуму в Каталонії 1 жовтня українські громадяни не зверталася по допомогу. Про це заявила генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька.

За її словами, протягом минулого дня повідомлень про потерпілих серед українських громадян не надходило.

«Впродовж вчорашнього дня ніхто з українців по допомогу до консульства не звертався, на гарячу лінію консульства не надходило дзвінків і не було повідомлень ані від поліції, ані від медичних закладів про те, що серед потерпілих є українці. Наразі важко сказати, наскільки ця інформація є достовірною», – заявила Драмарецька в коментарі «112 Україна».

В українському дипломатичному представництві також відзначили, що ситуація в Барселоні наразі стабілізувалася. Українським громадянам, як і раніше, рекомендовано утриматися від відвідування місць масового скупчення людей.

«Зараз ситуація спокійна. До пізньої ночі на центральній площі Барселони, площі Каталонії, був багатолюдний мітинг. За повідомленнями, які ми отримуємо від органів місцевої влади, станом на вечір неділі понад 800 осіб звернулося по допомогу до медичних установ, двох людей госпіталізовано, влада Іспанії називає 33 поліцейських, які дістали поранення... Слід уникати місць масових скупчень людей, не брати участі у будь-яких акціях, мати при собі документи», – підкреслила український консул.

Нагадаємо, влада Каталонії заявила, що 90% виборців проголосували за відділення від Іспанії. Мадрид не визнав голосування. 

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Громадські організації та спілки Каталонії закликали громадян провести загальний страйк 3 жовтня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: