Лікарі бояться повідомити деспоту Узбекистану про його власну смерть - The Times

Лікарі бояться повідомити деспоту Узбекистану про його власну смерть - The Times
Фото pravda.ru

Влада Узбекистану запевняє, що Карімов перебуває в стабільному стані після крововиливу в мозок

«Живий чи мертвий Іслам Карімов, нещадний диктатор, 25 років знаходиться при владі в Узбекистані?», - запитує видання The Times.

Влада Узбекистану запевняє, що Карімов перебуває в стабільному стані після крововиливу в мозок. «Але цілий ряд добре поінформованих регіональних експертів і аналітиків, які посилаються на інсайдерів, настільки ж категорично запевняють, що Карімов помер», - пише газета.

Аналітики побоюються, що смерть Карімова стане поштовхом до нестабільності в Узбекистані. «Це факт, - сказав в інтерв'ю газеті Данило Кислов, редактор інформагентства «Фергана». - Влада Узбекистану оголосить про його смерть, тільки коли вважатиме, що момент підходящий. Вони можуть тягнути з цим оголошенням багато днів».

«За непідтвердженими повідомленнями, боротьба за владу в Узбекистані, можливо, вже почалася з арештом віце-прем'єра Рустама Азімова, який вважається одним з кандидатів в наступники Карімова», - йдеться в статті.

Також є побоювання за безпеку Гульнари Карімової, дочки Карімова, про яку колись говорили як про можливу наступницю батька. «Після сварки з родичами Карімова з 2014 року перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у корупції», - пише газета.

У соцмережах жартують: «Карімов помер, але лікарі бояться йому про це сказати».

Дивіться також фоторепортаж Життєвий шлях «вічного президента Узбекистану» Карімова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: