Лікарів у режимі онлайн навчатимуть працювати з апаратами штучної вентиляції легень

Лікарів у режимі онлайн навчатимуть працювати з апаратами штучної вентиляції легень
9 квітня відбулася традиційна нарада під головуванням президента Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом
Фото: president.gov.ua

«Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів у областях дуже швидко», – зазначив Володимир Зеленський

Уряд має змінити порядок розподілу медичних засобів для боротьби з Covid-19 у лікарнях. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з корона вірусом, йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

«В одному з госпіталів Кіровоградщини – 20 заражених лікарів. Це тільки один з прикладів. Доставка спецзасобів відбувається лише в опорні лікарні, але кожен лікар у кожному медзакладі – на передовій, і ми маємо забезпечити кожного з них», – заявив Зеленський.

На нараді зазначалося, що, навіть отримавши сучасні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), лікарі в регіонах часто не вміють ними користуватися. Тому потрібно організувати навчання медиків.

«Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів у областях дуже швидко», – зазначив Володимир Зеленський.

У відповідь міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже невдовзі запрацює інформаційно-консультаційний центр для консультацій лікарів у онлайн-режимі.

Як повідомлялось, в Україні станом на ранок 9 квітня 1892 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 224 нові випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: