Литва заборонила в'їзд до країни ще 44 громадянам Росії

Литва заборонила в'їзд до країни ще 44 громадянам Росії

Глава МВС доповнив литовський список Магнітського 21 прізвищем, наразі у ньому 70 осіб

Литва оголосила про заборону в'їзду на територію країни 44 громадянам Росії.

Про це повідомляє DELFI з посиланням на повідомлення глави МВС Еймутіса Місюнаса.

Глава МВС доповнив литовський список Магнітського 21 прізвищем, наразі у ньому 70 осіб.

Ще 23 людини з 26 березня не зможуть в'їжджати до Литви у зв'язку з тим, що представляють загрозу для національної безпеки, підтвердила BNS глава Департаменту міграції Евеліна Гудзінскайте.

Міністр сказала, що згідно з рекомендацією МЗС і передбаченою законами можливістю, прізвища осіб, які вносяться додатково, публічно оголошуватись не будуть.

Нагадаємо: литовський сейм прийняв «закон Магнітського» в листопаді минулого року. Цей правовий акт отримав свою назву по імені померлого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського. В ньому 49 громадян Росії, яким заборонений в'їзд в Литву з-за порушень прав людини і відмивання грошей.

Раніше повідомлялося, що Україна, Канада, США, а також 14 держав-членів ЄС вишлють 130 росіян, більшість з яких є співробітниками дипломатичних відомств.

Нагадаємо, 22 березня прем’єр-міністру Великої Британії Терезі Мей вдалося переконати європейські країни, в першу чергу, Францію, Німеччину, Литву і Ірландію, дати Москві «рішучу відповідь» і вислати пов’язаних зі спецслужбами дипломатів.

У понеділок, 26 березня, 14 країн-членів ЄС прийняли рішення вислати російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Росія пригрозила «дзеркально» відповісти на висилку своїх дипломатів.

Міністр закордонних справ Великої Британії заявив, що скоординована висилка російських дипломатів із США, Канади та ряду європейських країн є «найбільшою колективною висилкою російських шпигунів, яка коли-небудь мала місце».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: