Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів

Ложкін порадив бізнесу заздалегідь готуватися до приходу інвесторів
Бізнесмен та інвестор Борис Ложкін на форумі «Диригенти змін»

Ложкін закликав український бізнес зайняти більш активну позицію

В Україні відбуваються позитивні зміни, коли бізнес і держава більше не ворогують, однак бізнес досі мало готовий до приходу інвесторів. Про це на форумі «Диригенти змін» заявив бізнесмен та інвестор Борис Ложкін.

«Головна і найбільш важлива зміна, що відбувається в Україні сьогодні, - зміна мислення. Держава та бізнес перестають сприймати один одного як ворогів. Бізнес – це основа, на якій будується економіка держави, а не живильне середовище для особистого збагачення чиновників. І держава має максимально сприяти розвитку підприємництва», - зазначив Ложкін.

Він закликав український бізнес зайняти більш активну позицію і добиватися співробітництва від держави. Асоціації та ради можуть стати ефективними лобістськими інструментами, за допомогою яких можна покращити бізнес-клімат в країні.

«Від руху бізнесу і держави назустріч один одному ми отримаємо позитивний синергетичний ефект, який стимулюватиме зростання економіки», - переконаний Ложкін.

В той же час бізнесмен зазначає, що для залучення інвестицій потрібні зусилля не лише держави, але й бізнесу.

«Нажаль, український бізнес – навіть відносно великий – нечасто є підготовленим до приходу інвестора. Компанії погано структуровані, працюють без адекватної фінансової звітності, не пристосовані до міжнародних стандартів аудиту», - констатував Ложкін.

Бізнесмен розповів, що разом з партнером по інвестиційному бізнесу Андрієм Пивоварським півроку вивчав інвестиційні проекти. «За цей час ми подивились близько сотні компаній, з них лише три буле як слід підготовані до глибоких переговорів. Решта вважають, що поки інвестор не з’явиться на горизонті, наводити в компанії порядок необов’язково. Але без цього він навряд чи прийде», - попередив Ложкін.

Раніше повідомлялось, що Ложкін та Пивоварський створили інвестиційну компанію, яка планує займатися інвестиціями в Україні та Європі, залучаючи вітчизняний та іноземний капітал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: