Луценко у Раді посварився з Пинзеником через Дейдея

Луценко у Раді посварився з Пинзеником через Дейдея

Засідання Регламентного комітету 3 липня 

Фото: Лариса Сарган 

Генпрокурор заявив, що комітет «явно покриває народного депутата від того, щоб він відповідав на запитання слідчого, або детектива так само як будь-які інші громадяни України»

Генпрокурор Юрій Луценко розкритикував роботу регламентного комітету і особисто його голови нардепа від "Народного фронту" Павла Пинзеника.  

У перепалку з ним Луценко вступив після засідання регламентного комітету.

Він почав сперечатися з головою комітету Павлом Пинзеником, який засудив слова Луценка про «депутатів-квітів».

«Перетворіть депутатів на рослин, хай вони виконують вашу волю і не випендрюються», - сказав Пинзеник.

«Ви перетворили їх на кактусів, яких не можна чіпати, тому що ви на комітеті, не виходячи у Верховну Раду, вирішили, що ви знаєте краще закон, ніж всі інші. Ви - не суд, ви тут маєте робити технічні речі - передавати ці документи на розгляд зали Верховної Ради», - сказав йому Луценко і додав: «Ідіть уже до спонсора».

Пізніше він сказав, що комітет «явно покриває народного депутата від того, щоб він відповідав на запитання слідчого, або детектива так само як будь-які інші громадяни України».

«Головуючий (Пинзеник – ред.) завчасно приготувався позбавити Верховну Раду права розглянути моє подання», - сказав Луценко.

«Якщо на наступних розглядах буде застосована тактика відправляти справи назад, а не висловлюватися «за» чи «протии», це буде означати узурпацію комітетом права розгляду подання генерального прокурора у залі ВР», - сказав Луценко, додавши, що цю проблему можливо прийдеться вирішувати обранням «повноцінного голови регламентного комітету».

Як відомо, у понеділок Регламентний комітет Верховної Ради відмовився погоджувати подання прокуратури на притягнення до відповідальності нардепа з фракції «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Генеральна прокуратура просила Верховну Раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея за підозрою у правопорушенні за ч. 3 ст. 368-2 КК України – «незаконне збагачення».

Дейдей підозрюється у набутті у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також у передачі активів іншій особі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: