Львів’янин помер від лептоспірозу після невдалого самолікування

Львів’янин помер від лептоспірозу після невдалого самолікування

З початку року у Львівській області зареєстровано 10 випадків захворювань людей на лептоспіроз

У Львові від лептоспірозу помер 30-річний чоловік. Напередодні захворювання ловив рибу і купався у водоймі Тернопільській області, пише «Сегодня».

«Хворий за медичною допомогою не звертався, займався самолікуванням. На сьомий день від початку захворювання він був госпіталізований в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної лікарні в дуже важкому стані. На наступний день хворий помер», – повідомляє Львівський обласний лабораторний центр.

За даними медиків, з початку року в області зареєстровано 10 випадків захворювань людей на лептоспіроз. Захворювання фіксувалися у Львові, в Жовківському, Старосамбірському, Золочівському та Дрогобицькому районах.

В Україні за вісім місяців поточного року зареєстровані 164 випадки цього захворювань.

Довідка

Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, що викликається збудником лептоспір. Воно характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною лихоманкою.

Джерелом інфекції для людей є тварини, які виділяють лептоспір із сечею і заражають навколишнє середовище. Основними носіями збудника в природному середовищі є щури, польові миші, землерийки, їжаки. У побутових осередках резервуаром інфекції є щури, велика рогата худоба, свині, собаки.

Як повідомлялось, у Києві зареєстровано летальний випадок лептоспірозу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: