Малинове варення тільки нашкодить. Дієтолог – про правильне харчування під час гострої фази коронавірусу

Малинове варення тільки нашкодить. Дієтолог – про правильне харчування під час гострої фази коронавірусу
Варення з малини і калини шкідливо впливає на хворого під час лікування коронавірусу

Якщо людина вже захворіла на вірусну інфекцію, як вона має харчуватися?

Дієтолог Світлана Фус розповіла, що можна їсти, коли людина захворіла і перебуває у гострій фазі коронавірусу. В інтерв’ю «Главкому» фахівчиня пояснила, які саме продукти допоможуть, а які нашкодять.

«Коли людина хвора, часто у запальному процесі задіяні різні органи і тканини. Може бути вражена глотка, тому необхідно дотримуватися щадного харчування, особливо у перші, гострі дні хвороби. Потрібна їжа, яка легко сприймається нашим організмом – перетерті супи-пюре, якісь бульйони. До речі, курячий бульйон містить багато поживних речовин. Кілька днів людина має вживати таку легку їжу, яка буде відновлювати сили організму, але не буде його перенавантажувати», – каже дієтолог.

Також, Світлана Фус зазначає, що солодкі варення тільки погіршать стан хворого.

«Тут хочу зауважити, що у гострий період захворювання наші люди чомусь налягають на чаї з варенням з малини і калини. В організм потрапляє багато цукру, а це шкідливо. Крім того, не потрібно багато м’яса чи якихось твердих продуктів. Ще один стереотип – що у період хвороби начебто треба більше їсти. Це неправда. І потім, ви знаєте, що нема універсальної порції: чоловік заввишки 180 см і дівчина зростом у 150 см потребують різних за розміром порцій. Коли людина виходить з гострого процесу, варто розширювати діапазон продуктів і переходити поступово до звичного раціону», – зазначила дієтолог.

Крім того, Світлана Фус рекомендувала споживати вітаміни тільки після призначення лікаря.

«Я вважаю, що вітаміни з баночки можна вживати лише у тому випадку, коли у людини є клінічні прояви дефіциту вітамінів. Їх має призначати лікар-дієтолог, який проаналізує раціон, оцінить харчовий статус людини і зрозуміє, яких вітамінів та мінералів не вистачає у кожному конкретному випадку», – пояснила Фус.

Нагадаємо, що науковці назвали вітамін, який знижує ризик підхопити коронавірус.

До слова, вчені назвали фактор, що значно знижує смертність від коронавірусу.

Також, інфекціоніст застерегла від вживання антибіотиків при Covid-19.

Крім того, вчені назвали термін дії імунітету проти коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: