Мати вбитого журналіста Олеся Бузини подала позов до Європейського суду

Мати вбитого журналіста Олеся Бузини подала позов до Європейського суду

Адвокат Валентини Бузини каже, що його підзахисна не отримала підтримку ані від президента, ані від СБУ

Мати вбитого журналіста Олеся Бузини Валентина Бузина подала позов в Європейський суд з прав людини. Про це повідомив колишній заступник генпрокурора, адвокат Ренат Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

«Позов у справі Бузини направлений в Європейський суд з прав людини. Знущання української влади над Валентиною Бузиною, мамою вбитого в Києві журналіста Олеся Бузини, змусили потерпілу звернутися в Європейський суд з прав людини з позовом до держави Україна», - написав він.

Кузьмін зазначив, що Валентина Бузина сподівалася, якщо не на допомогу влади, то хоча б на співчуття її материнському горю.

«Не Україна вбила Олеся, - завжди підкреслювала Валентина Павлівна, - його вбили злочинці, які безкарно діють в Україні. Вона щиро сподівалася, якщо не на допомогу влади, то хоча б на елементарне співчуття її материнському горю. Але ні розуміння, ні співчуття потерпіла не дочекалася. Генпрокурор, голова СБУ і Президент, попередньо змовившись, відмовили потерпілій навіть в особистому прийомі, не кажучи вже про щось більше. А ще всі вони представляють українську державу і, отже, держава має тепер відповісти за свої дії перед Європейським судом», - сказано в повідомленні.

Зі слів адвоката, до участі у справі підключать провідних європейських експертів з прав людини та найкращих європейських юристів, яких українська влада не зможе ні заарештувати, ні залякати, ні дискредитувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: