Майбутнім президентом Узбекистану стане «людина Росії» - ЗМІ

Майбутнім президентом Узбекистану стане «людина Росії» - ЗМІ
Фото baltnews.lv

У травні 2009 року племінник російського олігарха узбецького походження Алішера Усманова Бабур одружився з племінницею дружини Мірзіяєва Дієрі

В Узбекистані будуть проведені вибори президента, але їх переможець оголошений фактично достроково. У ЗМІ з'явилась інформація, що виконувач обов’язків глави Узбекистану - прем’єр-міністр країни Шавкат Мірзіяєв – це «людина Росії», він лояльний до Москви, в тому числі, і через родинні зв'язки, пише азербайджанське видання Haqqin.az.

«У травні 2009 року племінник російського олігарха узбецького походження Алішера Усманова Бабур одружився з племінницею дружини Мірзіяєва Дієрі. Усманов посідає третє місце в рейтингу найбагатших людей Росії за версією журналу Forbes, і нібито Бабур був чи не головним спадкоємцем дядечка. Але в 2013 році він загинув в автокатастрофі, ненадовго приїхав до Ташкента з Швейцарії», - йдеться у статті.

Кажуть, Карімов був незадоволений цим шлюбом: господар Узбекистану не любив навіть теоретичних можливостей, коли на нього міг бути здійснений зовнішній тиск. Оскільки після смерті Бабура Усманова реальний родинний зв'язок прем'єр-міністра, а тепер виконувача обов’язків  глави держави з Росією перервалася, навряд чи слід очікувати від нього підвищеної готовності прислуховуватися до Кремля, пише видання. «У всякому разі, продовження політики Карімова не передбачає вибору однієї з зовнішніх сторін», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: