Майже половина українців захотіла до НАТО - опитування

Майже половина українців захотіла до НАТО - опитування
focus.ua

Вперше за часи незалежності України ідея вступу до НАТО здобула підтримку відносної більшості громадян

Якщо б відбувся референдум про вступ України до НАТО, то «за» проголосувала б відносна більшість – 44% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Водночас  проти висловилися б 26%. Не брали б участі в референдумі та не визначилися загалом 31% опитаних.

Цікаво, що у 2007 році за вступ до НАТО готові були проголосувати 19% респондентів, проти – 54%. Не брали б участі в референдумі та не визначилися загалом 27% опитаних.

Референдум щодо вступу до НАТО також мав би шанси бути успішним, передусім за рахунок голосів Заходу (70%) та Центру (49%).

Противники НАТО переважають на Сході (44% проти 31%) та Донбасі (37% проти 21%), на Півдні частки противників і прихильників значуше не відрізняються (34% проти 30%).

«У питанні підтримки вступу до НАТО в період 2014-2015 роках було досягнуто перелому: ідея вступу вперше за часи незалежності України здобула підтримку відносної більшості громадян і більшості тих, хто взяв би участь в уявному референдумі.  Водночас, у ставленні до цього питання, на відміну від ставлення до вступу до ЄС, ще не досягнуто переваги позитивного ставлення над негативним у всіх регіонах», - зазначають соціологи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: