Медична реформа зробила медицину недоступною для людей - Тимошенко

Медична реформа зробила медицину недоступною для людей - Тимошенко
Юлія Тимошенко 30 січня побувала на Чернігівщині

В Україні потрібно застосовувати європейську модель медицини, а це - страхова медицина, - заявила Тимошенко

Після перемоги на президентських виборах нова влада побудує дієву систему охорони здоров'я і запровадить в країні медичне страхування. Про це Юлія Тимошенко зазначила на Чернігівщині після публічного звіту депутатів обласної ради від «Батьківщини», пише УНІАН.

Вона розповіла, що під час поїздок по регіонах України постійно спілкується з людьми. Одне з головних питань, яке турбує українців - це стан медицини. Адже, як зазначила Тимошенко, нинішня медреформа зробила медичні послуги недоступними для людей. Не влаштовує нинішня політика і лікарів, додала вона.

«В Україні потрібно застосовувати європейську модель медицини, а це - страхова медицина. Альтернативи не існує. Більшу частину коштів платить роботодавець, трошки - людина. Держава страхує пенсіонерів, дітей до 18 років, безробітних і непрацездатних, як це робиться в цивілізованих країнах», - зазначила кандидат в президенти України.

Тимошенко вважає, що чинна влада «не мала політичної волі це робити», адже відповідний закон про медстрахування розроблений і півтора року чекає на прийняття.

Вона також додала, що «у результаті непрофесійних дій влади» лікарі первинної ланки перевантажені, люди не можуть вчасно потрапити до терапевта на прийом, на фінансування лікарів вторинної ланки не вистачає державних коштів, а оплату послуг вузькопрофесійних лікарів чинна влада планує покласти на плечі пацієнтів,.

«Ми негайно приймемо цей закон про медичне страхування. Ми зможемо поставити на ноги і систему охорони здоров'я, і людей, які потребують медичної допомоги. Нова влада зробить це швидко і ефективно»- підсумувала Тимошенко.

  До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: