Медики попередили: в Україні очікується спалах захворювання на ботулізм

Медики попередили: в Україні очікується спалах захворювання на ботулізм

Міністерство попрохало міжнародні організації надати протиботулінічні сироватки у якості благодійної допомоги

В МОЗ спрогнозували сезонний спалах ботулізму. Про це 6 червня повідомила прес-служба міністерства.

«З початку 2018 року в Україні було зафіксовано 39 випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких отруїлось 45 людей, четверо людей померло», — зазначили у відомстві.

Міністерство охорони здоров’я звернулося до міжнародних організацій з проханням надати сироватки для лікування ботулізму допоміжною гуманітарною допомогою. У Супрун відзначили, що таке рішення було прийнято у зв'язку з очікуванням сезонного спалаху захворювання на ботулізм.

Водночас у МОЗ додали, що в 2018 році Україна вперше на національному рівні закупить сироватки, серед яких сироватка проти ботулізму. Раніше ці ліки надходили в державу як гуманітарна допомога.

Медики відзначили, що причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування — м’яса, риби, рідше — овочів, які були погано вимиті, неправильно термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.

Раніше Супрун попередила українців щодо головної небезпеки від смартфонів.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун радить у разі виявлення гельмінтів дотримуватися рекомендацій лікаря, які він надасть на основі симптомів і результатів аналізів.

Також Супрун порадила, як привчити дитину до здорового харчування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: