Медведчук пояснив, чому українці вимирають

Медведчук пояснив, чому українці вимирають

Медведчук заявив, що через антисоціальну політику уряду нація вимирає

Через антисоціальну політику уряду українці просто вимирають, і найбільші «групи ризику» - люди похилого віку і діти. Таку думку в своєму блозі висловив очільник руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.
«В уряді нарешті заговорили про «осучаснення» пенсій. Як визнав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, «пенсії від 1300 до 3000 грн практично не осучаснювалися і не підвищувалися ... пенсія не була проіндексована протягом останніх 3-4 років». «Осучаснити» пенсії в уряді обіцяють з жовтня або листопада цього року, однак не виключено, що благі наміри такими і залишаться», - допускає Медведчук.
При цьому він зазначив, що в кілька разів підвищуючи ціни і тарифи, чиновники не поспішають підвищувати зарплати і пенсії.
«Середній розмір пенсії в Україні за перше півріччя поточного року збільшився всього на 2% - з 1699 до 1738,85 грн., ..більша частина пенсіонерів - близько 67% - отримує пенсію в розмірі від 1300 до 3000 грн. Якщо оперувати офіційною статистикою, то при рівні інфляції 4,9% в першому півріччі 2016- го пенсії збільшилися всього на 2%. Це означає, що мільйони людей похилого віку приречені на злидні, що їм доводиться обмежувати себе в найнеобхіднішому - їжі і ліках», - навів дані Медведчук.
За його словами, про безоплатну медичну допомогу в нинішніх умовах взагалі говорити не доводиться.
«Широко розрекламований план закупівлі ліків для МОЗ міжнародними організаціями провалений. Про це свідчить звіт МОЗ у Верховній Раді. Із зазначеного документа випливає, що станом на 12 липня більше 10 програм не реалізовано. І лише по двом - закупівля препаратів для пацієнтів з гепатитом В, С і на гемофілію - план поставок ліків виконано. Результат такої держполітики - в країні продовжує зростати смертність. Тільки в січні - травні 2016 року в Україні померло більше чверті мільйона людей - 252 626 осіб. Смертність перевищила народжуваність на 93 078 чоловік», - підкреслив керівник руху «Український вибір».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: