Меркель обіцяє грошима покарати Угорщину, яка не хоче брати мігрантів

Угорщина відмовляється приймати біженців, що прибувають до Європи

Угорщина може зіткнутися з фінансовими наслідками, якщо вона проігнорує рішення ЄС прийняти необхідну кількісну квоту біженців.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв’ю Nordwest Zeitung.

«Будь-хто, хто відмовляється від цієї солідарності, повинен погодитися, що це не буде без наслідків, у тому числі для переговорів щодо майбутньої фінансової підтримки», – сказала Меркель.

Канцлер Німеччини дала інтерв’ю за тиждень до проведення парламентських виборів в німецький парламент – Бундестаг.

У разі виграшу її партії, Ангела Меркель в четвертий раз очолить уряд Німеччини. 

Нагадаємо, МЗС Угорщини відкликає свого посла з Нідерландів. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, цей крок став відповіддю на критику послом Нідерландів в Угорщині політики уряду Віктора Орбана.

«Відносини з Нідерландами на рівні послів затихнуть на невизначений термін», - заявив глава МЗС Угорщини. Натомість дипломатичні стосунки триватимуть на рівні повірених у справах, додав урядовець.

Раніше голландський дипломат несхвально відгукнувся про політику теперішнього угорського уряду в одному з опублікованих нещодавно інтерв'ю опозиційному угорському виданню.

У розмові з журналістами він, зокрема, піддав критиці корумпованість та ксенофобські кампанії, котрі проводить уряд Віктора Орбана. Дипломат західноєвропейської країни прирівняв дії угорського уряду щодо створення «образів ворога» з тактикою «тих, хто програв від глобалізації та релігійних фанатиків».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: