Меркель виступила за поліпшення відносин з Росією, незважаючи на крадіжку інформації хакерами

Меркель виступила за поліпшення відносин з Росією, незважаючи на крадіжку інформації хакерами
Ангела Меркель зазначила, що серйозно ставиться до цього інциденту
Фото: flickr.com

Канцлер Німеччини: я буду прагнути до хороших відносин з Росією, тому що я думаю, що є всі підстави для продовження наших дипломатичних зусиль

У середу, 13 травня, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що продовжить зусилля по поліпшенню відносин з Росією, попри крадіжку інформації з її комп'ютера російськими хакерами. Про це повідомляє агентство Reuters.

При цьому вона зазначила, що серйозно ставиться до цього інциденту.

«Я буду прагнути до хороших відносин з Росією, тому що я думаю, що є всі підстави для продовження наших дипломатичних зусиль, але це (крадіжка листування, – ред.) не полегшує ситуацію», - сказала Меркель.

Як повідомлялось, п’ять років тому хакер під псевдонімом Scaramouche проник на комп'ютер Меркель, який знаходиться в її офісі в Бундестазі. Відомо, що зловмисники отримали доступ щонайменше до 16 гігабайтів інформації. За даними слідства, за кібератакою стоїть російська військова розвідка. У Москві заперечують причетність до інциденту.

Раніше повідомлялося, що Німеччина підозрює хакера з РФ у зламі мережі парламенту і видала ордер на його арешт. Підозрюваним є 29-річний Дмитро Бадін, якого також розшукують США.

До слова, СБУ нейтралізувала понад 100 кібератак і завадила хакерам з РФ отримати дані держустанов

Також російські хакери намагаються викрасти інформацію про вакцину проти Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: