Шмигаль і Меркель обговорили хід реформ в Україні

Шмигаль і Меркель обговорили хід реформ в Україні
Меркель пообіцяла Шмигалю підтримку для продовження курсу реформ, особливо у сфері децентралізації, енергетики, реформування системи юстиції, а також у сфері боротьби з корупцією
Фото: Reuters

Денис Шмигаль і Ангела Меркель обговорили двосторонні економічні відносини

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході відеокімнати обговорили хід реформ в Україні. Про це повідомляє Nuernberger Blatt.

Як повідомляється, в ході відеоконференції сторони говорили про двосторонніх економічних відносинах, про хід реформ в Україні та про ситуацію з безпекою на сході України.

Меркель пообіцяла Шмигалю підтримку для продовження курсу реформ, особливо у сфері децентралізації, енергетики, реформування системи юстиції, а також у сфері боротьби з корупцією

Прем'єр зі свого боку запевнив, що уряд буде продовжувати курс на проведення реформ «у тісному погодженні з Європейським союзом і МВФ», - йдеться в повідомленні

Сторони також обговорили заходи з протидії пандемії коронавірусу.

Меркель запевнила, що перевірить можливість підтримки України у боротьбі з пандемією.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель вбачає небезпеку у швидкому послабленні обмежувальних заходів і карантину, що може відкинути країну назад у боротьбі з поширенням Covid-19.

До слова, у Всесвітній організації охорони здоров'я попередили, що скасування карантину має бути поступовим, і якщо обмеження скасувати дочасно, може відбутися новий спалах хвороби.

У ВООЗ зазначають, що карантинні заходи були ефективними, і люди повинні адаптуватись до нового способу життя, що допоможе контролювати Covid-19. «Ми повинні адаптувати наше життя та системи охорони здоров’я до епідемії», – сказав регіональний директор ВООЗ Такесі Касаї.

Зі слів Такесі Касаї, поки не буде знайдена вакцина чи ліки – потрібно пристосовуватись до життя під час епідемії. 

«Уряди, які розглядають питання щодо скасування карантинних заходів, повинні робити це обережно та поетапно, а також продовжувати моніторинг епідемічної ситуації. Поки коронавірус циркулює, жодна країна не захищена від потенційних спалахів», - сказав Такесі Касаї.

Нагадаємо, протягом вихідних у деяких країнах, де було знято карантинні обмеження, зафіксовано сплеск випадків коронавірусу Covid-19.

Станом на ранок 12 травня 4 255 954 людини захворіли на коронавірус Covid-19, з них 1 527 496 осіб одужали, 287 332 – померли. За даними Worldometer, у Південній Кореї зафіксовано 10 936 випадків Covid-19 (27 за сьогодні), з яких – 258 хворих померли, 9 670 – одужали.

В Україні станом на 12 травня зафіксовано 375 нових випадків захворювання на Covid-19. Померло від коронавірусу минулої доби 17 людей. При цьому 85 пацієнтів одужало. Загалом за час пандемії на коронавірус захворіло 16023 людини. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 425 людей, з них 23 медпрацівники. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (86%). Загалом 3 373 пацієнти вже одужали

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: