Міністр оборони Вільямсон заявив про збереження військового статусу Британії

Міністр оборони Вільямсон заявив про збереження військового статусу Британії

Для цього Мінфін країни має знайти додатково 21 млрд фунтів стерлінгів

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон, виступаючи в американському аналітичному центрі Atlantic Council, заявив, що національні збройні сили будуть і далі серед провідних військових потуг світу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Дана заява була зроблена на фоні скептицизму із боку очільниці британського уряду Терези Мей щодо можливості і необхідності Великій Британії перебувати серед провідних військових потуг світу. Про такий скепсис британські ЗМІ повідомляли в червні. Хоча сама британська прем’єрка відмовилася підтвердити даний скептицизм публічно.

Велика Британія на початку липня 2018 року мала представити доповідь щодо поточного потенціалу збройних сил країни і перспектив їх розвитку, що дало б можливість зрозуміти плани офіційного Лондону. Проте британський уряд так і не опублікував відповідну доповідь.

Основною проблемою є протиріччя між Міністерством оборони і Міністерством фінансів щодо дефіциту в майже 21 млрд фунтів стерлінгів на модернізацію збройних сил до 2025 року. Саме ці кошти і мали б допомогти підтримувати відповідний статус Великої Британії в військовій сфері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: