Міністр закордонних справ Литви закликав Нідерланди підтримати асоціацію України з ЄС

Міністр закордонних справ Литви закликав Нідерланди підтримати асоціацію України з ЄС

Лінкявічюс підкреслив важливість Угоди, яку прийняли всі країни ЄС окрім Нідерландів, як тест на взаємодовіру та єдність всередині союзу

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав парламент Нідерландів підтримати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС під час зустрічі з його членами в Гаазі. Про це повідомляє прес-служба Литовського МЗС.

Лінкявічюс підкреслив важливість Угоди, яку прийняли всі країни ЄС окрім Нідерландів, як тест на взаємодовіру та єдність всередині союзу. Він також закликав членів нідерландського парламенту не вирішувати передвиборчі політичні справи за рахунок України.

Міністр закордонних справ Литви зазначив, що головна мета Угоди полягає у розширенні зв’язків ЄС та України у сфері торгівлі, допомозі здійснити реформи для верховенства права та боротьби з корупцією, розвитку європейських бізнес-стандартів, які посилять потенціал України та її конкурентоздатність.

«З того часу як була дана попередня заявка на Угоду про асоціацію — 1 січня 2016 року — торгівля між ЄС та Україною виросла на 11% протягом першої половини року у порівнянні з тим же періодом в 2015. Експорт ЄС в Україну виріс на 18%, в той час як нідерландський експорт злетів на 24% у цей же період», — сказав Лінкявічюс.

Після того як нідерландці 6 квітня цього року проголосували на референдумі проти Угоди про Асоціацію з Україною, міністр закордонних справ Литви закликав уряд і парламент Нідерландів знайти прийнятне рішення і завершити процес ратифікації документу, аби він нарешті вступив у силу.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацією України з ЄС.

Згідно з результатами, проти асоціації з Україною проголосували 61% виборців, за - 38,21%.

Президент України Петро Порошенко заявив, що метою організаторів референдуму в Нідерландах є атака на єдність Європи.

21 жовтня уряд Нідерландів ухвалив рішення щодо скасування візових вимог для українців.

Раніше Верховна Рада закликала уряд Нідерландів спільно з інституціями ЄС розробити зважене рішення, в якому будуть враховані інтереси нідерландського населення, України і Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: