Місія ОБСЄ за добу зафіксувала 110 вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ за добу зафіксувала 110 вибухів на Донбасі

На Луганщині місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню

Спостережна місія ОБСЄ на Донбасі за період з 19:30 29 березня по 19:30 31 березня зафіксувала 110 вибухів.

Про це йдеться у звіті організації від 31 березня.

«СММ констатувала аналогічний рівень порушень режиму припинення вогню в Донецькій області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, однак кількість вибухів була меншою (приблизно 110 проти орієнтовно 245 відповідно)», - підкреслили спостерігачі.

«У Луганській області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню (при цьому не зафіксувавши жодного вибуху), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано приблизно 35 вибухів», - повідомили в ОБСЄ.

30 березня у непідконтрольних урядові районах стріляли у напрямку трьох безпілотних літальних апаратів (БПЛА) СММ. Перебуваючи за 3 км на південний захід від центрального залізничного вокзалу в Донецьку команда Місії здійснила запуск міні-БПЛА.

Коли міні-БПЛА пролітав над цим районом, спостерігачі чули 3 постріли зі стрілецької зброї приблизно за 500 метрів на північний захід від своєї позиції. За оцінкою СММ, постріли були здійснені в напрямку БПЛА, який вдалося благополучно приземлити.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики російсько-окупаційних військ продовжують зривати «великоднє перемир’я» встановлене на лінії розмежування сторін з опівночі 30 березня. 

Пізніше повідомлялося, що в результаті бойових дій один український військовий отримав поранення. Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український військовий загинув, ще троє – отримали поранення.

26 березня Тристороння контактна група в столиці Білорусі (Мінськ) домовилася про встановлення ще одного перемир'я з 30 березня.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: