Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 1500 порушень «тиші» на Донбасі

Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 1500 порушень «тиші» на Донбасі
Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 1500 порушень «тиші» на Донбасі
Фото з відкритих джерел

Найбільше порушень припинення вогню зафіксували в Донецькій області

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі розповіли про обстріли на Донбасі. 7 вересня спостерігачі організації зафіксували понад 1500 порушень режиму припинення вогню. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 8 вересня.

Найбільше порушень припинення вогню зафіксували в Донецькій області. Там сталося 1090 порушень, серед яких 1 вибух у повітрі.

При цьому, в ОБСЄ зазначають, що майже всі порушення сталися в районі н.п. Зернове.

Спостерігачі припускають, що це пов'язано з навчаннями, які влаштували бойовики. Там чули 1000 пострілів і серій з великокаліберних кулеметів.

В організації уточнюють, що на цій ділянці заборонено проводити навчання відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи.

«Майже всі порушення режиму припинення вогню відбулися в районі на північному заході від н.п. Зернове, за оцінкою, в рамках навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки в порушення рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, що забороняє проведення навчань з бойовою стрільбою в зоні безпеки», – йдеться в повідомленні.

У Луганській області ОБСЄ зафіксувала 476 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 47 вибухів. При цьому 1 вибух стався в повітрі, а 46 – невизначеного походження.

Всі порушення в Луганській області зафіксували в районі ділянки розведення біля Золотого.

У Золотому чули вибухи, а ближче до Попасної - вибухи, стрілянину зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: