Московська церква в Україні вимагає від Порошенка не чіпати Новинського

Московська церква в Україні вимагає від Порошенка не чіпати Новинського
Синод УПЦ Московського патріархату

Синод УПЦ МП просить залишити у спокої російського мільярдера з українським мандатом і паспортом

Священний Синод УПЦ Московського патріархату підготував звернення до Петра Порошенка, в якому просить президента не чіпати нардепа Вадима Новинського.

«Громадськість спостерігає політичну дискусію про можливе зняття депутатської недоторканності з народного депутата України В. В. Новинського, який фігурує у кримінальному провадженні щодо того, чи мали місце протиправні дії попередньої влади відносно церкви», - наголошує промосковський церковний Синод у відкритому листі.

Як відомо, серед членів Синода є такі одіозні особистості, як кримський митрополит Лазар (котрий в окупованому Криму разом з Поклонською каплицю відкривав), кремлівець Агафангел, інші офіційні особи.

Крім того в зверненні йдеться про «спотворення» бачення колишнім митрополитом Володимиром майбутнього церкви. Синод при цьому звинуватив митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко) в тому, що він переказував пресі неправдиві вислови і думки колишнього митрополита УПЦ МП. Втім, як відомо, Фонд Блаженнішого Володимира видав документи, де містяться його вислови, і все це є у відкритому доступі.

Як повідомляв «Главком», регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генпрокуратури на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського 16 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: