МОЗ розширило перелік препаратів за програмою «Доступні ліки»

МОЗ розширило перелік препаратів за програмою «Доступні ліки»
Урядова програма «Доступні ліки»

До оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників

Міністерство охорони здоров’я України затвердило попередній реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою отримуватимуть в аптеках за рецептом лікаря вже наступного місяця.

Як йдеться у повідомленні міністерства, до оновленого переліку увійшов 261 препарат від 46 виробників. Причому, в переліку представлені 18 українських виробників і 28 - іноземних.

Також зазначається, що наразі визначається точна кількість препаратів, які будуть повністю безоплатними для пацієнтів. 35 препаратів вже узгоджені і точно потрапляють до нового реєстру, а ще 30 - можуть додатися, якщо впродовж 5 днів визначені виробники переглянуть свої цінові пропозиції.

У повідомленні сказано, що правила програми «Доступні ліки» спонукають фармвиробників знижувати ціни на ліки. У новому реєстрі ціни на окремі препарати стали нижчими на 40% та більше. В середньому ціни на препарати знизилися на 6,5%.

Підкреслюється, що ціни на препарати, що беруть участь у програмі «Доступні ліки» затверджуються наказом МОЗ України та стають обов’язковими для всіх без винятку аптечних закладів.

У МОЗ нагадують, що реєстр ліків, що відшкодовуються державою за урядовою програмою «Доступні ліки» переглядається двічі на рік – у січні та липні. Це робиться задля того, щоб ціни на лікарські засоби були актуальні.

Новий реєстр буде затверджено на початку серпня, до того часу є дійсним попередній перелік препаратів, які пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою за рецептом лікаря у 7 800 аптеках України.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що в рамках програми «Доступні ліки» 20 млн українців отримали ліки безкоштовно або за зменшеною вартістю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: