МВФ підозрює, що українські чиновники приховали частину статків - НАЗК

МВФ підозрює, що українські чиновники приховали частину статків - НАЗК

Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових і фінансових активів українських декларантів за межами України

Міжнародний валютний фонд надасть сприяння Національному агентству з протидії корупції у перевірці закордонних активів українських чиновників. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

«Оприлюднення декларацій - це тільки перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний крок - перевірка декларацій та відповідні вироки. МВФ вважає, що головна увага НАЗК під час перевірки декларацій має бути до чиновників з самого вищого ешелону влади. Тому що «риба гниє з голови». Тому Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових і фінансових активів українських декларантів за межами держави», - написала вона.

За словами Корчак, Емануель Матіас, старший експерт фінансового сектора МВФ зазначив, що фонд «ретельно стежить за ситуацією в Україні», тому відразу побачив певну непослідовність у деклараціях деяких українських топ-чиновників. Їх статки, про які писала міжнародна преса, не зареєстровані в електронному реєстрі. НАЗК сподівається, що співпраця з міжнародними антикорупційними організаціями стане чи не головним інструментом у розкритті нечесних на руку українських чиновників.

Раніше в НАЗК назвали нардепів, які не подали е-декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: