МЗС Німеччини вітає продовження особливого статусу на Донбасі

МЗС Німеччини вітає продовження особливого статусу на Донбасі

Будівля німецького уряду

Німецька сторона закликає сторони конфлікту на сході України виконати усі зобов'язання, викладені у Мінських угодах

У Німеччині вважають, що продовження до кінця 2019 року особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі підтверджує прагнення України керуватися духом Мінських домовленостей, і закликають не допустити «виборів» в ОРДЛО.

Так в МЗС ФРН прокоментували на прохання «Укрінформу» прийняття у четвер Верховною Радою України закону про продовження до 31 грудня 2019 року особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі.

«Федеральний уряд вітає продовження сьогодні закону про спеціальний статус для частин Донецької і Луганської областей парламентом України. Це рішення є ще одним доказом того, що Україна твердо дотримується своїх зобов'язань у рамках Мінських угод», - заявила представник міністерства закордонних справ ФРН.

Німецька сторона закликає сторони конфлікту на сході України виконати усі зобов'язання, викладені у Мінських угодах, зокрема дотримуватися режиму припинення вогню, відвести важку зброю і вивести свої війська із зон, визначених у 2016 році у рамках Тристоронньої контактної групи.

У дипломатичному відомстві нагадують, що Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів у рамках українського законодавства. Будь-яка інша форма «виборів», оголошена сепаратистами, суперечитиме букві та духу угоди і тому вважатиметься недійсною, підкреслюють в уряді Німеччини.

Офіційний Берлін закликає всі сторони докласти усіх зусиль для недопущення «виборів», запланованих на 11 листопада.

Як відомо, Верховна Рада підтримала законопроект № 9153, який пропонує продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування окупованих територій Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Верховна Рада ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу у вересні 2014 року, він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: