МЗС України висловило підтримку суверенітету і територіальної цілісності Ємену

МЗС України висловило підтримку суверенітету і територіальної цілісності Ємену
МЗС України

Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання ситуації в Ємені

Міністерство закордонних справ України висловило підтримку президенту Ємену Абд-Раббі Мансуру Хаді та його уряду у відновленні конституційного ладу в країні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Україна підтримує єдність, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Єменської Республіки, а також зусилля легітимного й міжнародно визнаного президента Абд-Раббі Мансура Хаді та його уряду з відновлення конституційного ладу в країні», - йдеться в повідомленні. 

Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання на умовах дотримання домовленостей, досягнутих за підсумками Конференції національного діалогу, Мирної ініціативи Ради співробітництва арабських держав Перської затоки і положень відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН. 

«В Україні уважно стежать за розвитком ситуації навколо звільнення єменськими збройними силами і силами коаліції важливого в плані забезпечення гуманітарної допомоги та продукції першої необхідності для єменського народу міста Ходейда і його порту», - зазначили у відомстві. 

МЗС також констатує відсутність конструктивізму в позиції угруповання «Аль-Хуті», а також засуджує продовження ракетного обстрілу території Саудівської Аравії.

Нагадаємо, представники міжнародної коаліції на чолі із Саудівською Аравією, які проводять інтервенцію в Ємен, заявили в понеділок про знищення в рамках боїв в Ємені восьми бійців ліванського терористичного угруповання Хезболла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: