МЗС викликало посла Угорщини через скандальні заяви

МЗС викликало посла Угорщини через скандальні заяви

«Угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин», - підкреслили в МЗС

Новопризначеного посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто 16 листопада було викликано до МЗС України – послу висловлений рішучий протест у зв’язку з останніми заявами прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та віце-прем’єр-міністра з питань національної політики Жолта Шем'єна щодо України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«Угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо у контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств у жовтні цього року щодо вирішення проблемних питань між Україною та Угорщиною», - підкреслюється у заяві МЗС.

Нагадаємо, 15 листопада прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими. Він також сказав, що Україна є країною, яка «не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи до ЄС».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: