На Дніпропетровщині прихильники «ДНР» познущалися над пам’ятником загиблим бійцям АТО

На Дніпропетровщині прихильники «ДНР» познущалися над пам’ятником загиблим бійцям АТО

Попри інцидент, пам'ятник встигли привести до ладу

Зловмисники облили пам'ятник фарбою, залишили написи «смерть укропам» та «слава днр», спробували понівечили плакат бригади

На Дніпропетровщині невідомі сплюндрували пам'ятник загиблим на Донбасі українським військовим 93-ї окремої механізованої бригади, відкриття якого було заплановано на 7 жовтня.

Інцидент стався в селищі Черкаському, повідомили «Радіо Свобода» волонтери.

Вночі напередодні відкриття зловмисники облили пам'ятник фарбою, залишили написи «смерть укропам» та «слава днр», спробували понівечили плакат бригади.

Як зазначили в бригаді, попри інцидент, пам'ятник встигли привести до ладу, урочисте відкриття відбулося. У церемонії взяли участь військові, родичі загиблих, громадськість. За інформацією з бригади, кошти на пам'ятник збирали самі військові та волонтери.

За час бойових дій на Донбасі 93-я бригада втратила 272 бійці.

Нагадаємо, 5 жовтня у центрі Києва 43-річний чоловік розтрощив пам’ятник Героям Небесної сотні, поваливши гранітні плити.

Незабаром його забрала у відділок поліція, а прокуратура оголосила про підозру. Затриманий назвав свої дії зумисними, щоб «закінчилася війна на Донбасі і щоб перестали вбивати людей».

У п'ятницю, 6 жовтня, Печерський райсуд Києва обрав затриманому в справі про руйнування пам’ятника героям Небесної сотні запобіжний захід – арешт на два місяці з можливістю внесення застави у 320 тисяч гривень

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: