На Кариби обрушився найпотужніший ураган десятиліття

На Кариби обрушився найпотужніший ураган десятиліття
Ураган рухається на захід зі швидкістю близько 25 км/год

Ураган може торкнутися Британських Віргінських островів, Кубу, і до суботи опинитися в американському штаті Флорида

Островами Карибського басейну і південно-східним узбережжям США пройшов ураган «Ірма», який називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття.

Як повідомляє ВВС Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції, на острові Сен-Мартен зруйновано чотири найміцніших будівлі.

«Ураган вже досяг п'ятої, максимальної категорії - він сильніший за ураган «Харві», який раніше пронісся узбережжям Техасу і призвів до повені. Швидкість вітру в центрі урагану досягає 300 км на годину», - йдеться в публікації.

Спочатку ураган прийшов на острови Антигуа і Барбуда, потім рушив до французьких Сен-Бартелемі і Сен-Мартен. Очікується, що ураган попрямує до Пуерто-Ріко та Домініканської Республіки.

На острові Кі-Уест (штат Флорида) американська влада оголосила обов'язкову евакуацію.

«Перші дані свідчать, що ситуація на острові Антигуа не така погана, але ми не можемо сказати те ж саме про острів Барбуда, оскільки у нас поки немає майже ніякої інформації», - повідомляє радіо ABS на Антигуа.

За даними місцевих видань, на Антигуа і острові Барбуда у багатьох будинках вітром знесло дахи.

Як зазначали раніше метеорологи, потужність урагану дозволяє йому зривати дахи і розбивати вікна, а також висмикувати пальми і перетворювати їх у снаряди, які можуть убивати людей.

Як попереджають фахівці, що далі просуватиметься ураган, то сильнішим він буде. Про жертв поки що не повідомляється.

1504712838-5197

Президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайного стану в штаті Флорида, у Пуерто-Рико та на Віргінських островах.
Раніше попередження про ураган випустили для Антигуа і Барбуди, Сент-Кітс і Невіс, островів Ангілья і Монтсеррат, Сен-Мартен, Сен-Бартелемі та інших.
Багато аеропортів зачинені, авіакомпанії опиралися на місцеві прогнози погоди, аби скасувати рейси.
За певного збігу обставин ураган може торкнутися Британських Віргінських островів, Кубу, і до суботи опинитися в американському штаті Флорида.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: