На Львівщині лікарі зі страху перед Covid-19 не оглянули хлопця: він помер від апендициту

На Львівщині лікарі зі страху перед Covid-19 не оглянули хлопця: він помер від апендициту
У Львівській області через зараження крові помер 23-річний Ростислав Комнатний

П'ять днів юнак скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне

У Львівській області через зараження крові помер 23-річний хлопець. Лікарі не помітили запалення апендиксу.

Про це повідомляє ТСН.

П'ять днів юнак скаржився на нестерпний біль, а йому просто виписували знеболювальне. Прооперували пацієнта лише тоді, коли його стан різко погіршився.

Брат померлого Любомир Комнатний розповідає, що пізно ввечері Ростислав поскаржився на гострий біль у животі. Сестра повезла його в Городоцьку райлікарню, бо запідозрили апендицит.

«Вони відразу виключили, що це не апендицит і госпіталізація не потрібна. Сказали, що це просто переїдання і не доторкаючись. Я не фахівець, але напевно якусь пальпацію повинні були зробити, або навіть промацувати», - каже брат.

За його словами, лікарі виписали знеболювальне, сказали здати аналіз сечі та відправили додому. Але біль не проходив. Через день вже з результатом аналізу Ростислава привезли в поліклініку. Там теж, кажуть родичі, не торкаючися живота виключили апендицит.

Після знеболюючих хлопцю ставало легше. Він протримався ще три дні. Коли почала темніти шкіра, третій брат повіз його в лікарню. Хлопця одразу ж прооперували, він навіть прийшов до тями, але через кілька годин серце зупинилося. У довідці про смерть написали – гангренозно-виразковий апендицит. Брат померлого каже, ймовірно, встановити правильний діагноз лікарям завадив страх через коронавірус.

Начальник медчастини райлікарні розповідає, що саме він оперував хлопця тієї ночі. Що було до того не знає, але обіцяє розібратися.

Медик додає, у хлопця був нетиповий перебіг апендициту, інші обставини з'ясують під час службового розслідування. Чи діяли лікарі професійно вже перевіряє і поліція, там відкрили кримінальне провадження.

«Встановлюємо очевидців, коли він звертався, в який час звертався, які були реагування медиків», - кажуть у поліції.

У поліції чекають рішення суду, щоб вилучити медичну документацію.

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: