На Львівщині внаслідок пожежі вигоріло п’ять гектарів лісу

На Львівщині внаслідок пожежі вигоріло п’ять гектарів лісу
На Львівщині внаслідок пожежі вигоріло п’ять гектарів лісу

Вогнем знищено лісова підстилка на площі 40 000 кв метрів та молоді культури на площі 10 000 квадратних метри

На Львівщині у Сколівському районі через пожежу згоріло п’ять гектарів лісу.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Львівській області.

9 квітня о 13:42 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Козьова Сколівського району на території державного підприємства «Сколівське лісове господарство».

На місце виклику було негайно направлено пожежно-рятувальні підрозділи. Вогнем знищено лісова підстилка на площі 40 000 кв метрів та молоді культури на площі 10 000 квадратних метри.

О 20:30 повністю ліквідовано, повідомили у ДСНС.

До ліквідації займання залучалось 42 людей особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні шостий день гасять пожежу: залучили майже 400 людей.

На сьогоднішній день, у зоні відчуження ЧАЕС продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

9 квітня рятувальниками Київської області здійснено 132 бойових виїздів на гасіння пожеж в екосистемах. У Києві було зафіксовано 44 пожежі.

10 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує збільшення штрафів за спалювання сухостою до 6 тисяч гривень, а також закликав Верховну Раду розглянути можливість впровадження кримінальної відповідальності за такі дії.

До слова, на Закарпатті слідчими поліції повідомлено про підозру 49–річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі Долини нарцисів. Суму заподіяних заповіднику збитків через підпал оцінили майже в 650 тис. грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: