На окупований Донбас прибула група військових фахівців з вірусології з Росії

На окупований Донбас прибула група військових фахівців з вірусології з Росії
Ілюстративне фото: facebook.com/TheAtlantic

Основним завданням вірусологів є медичне забезпечення російських військових

На територію ОРДЛО з Російської Федерації прибула група військових фахівців з вірусології через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Наголошується, що їх основним завданням є медичне забезпечення російських військових.

«Оскільки у складі окупаційних «корпусів» немає штатних підрозділів військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ). Приїзд спеціальної групи також вказує на підготовку до прибуття і розгортання в ОРДЛО російських підрозділів РХБЗ», - йдеться у повідомленні.

Раніше в Мінреінтеграції повідомили, що окупанти в ОРДЛО, а також у Криму, приховують від місцевих жителів реальний стан захворюваності коронавірусом, що позбавляє їх можливості убезпечити себе. При цьому наголошується, що ситуація погіршується із-за нестачі медичного персоналу, тестових систем і недостатньої кількості місць у лікарнях.

Крім того, 29 березня на території ОРЛО зафіксували перший випадок зараження коронавірусом. Луганські медики госпіталізували жителя Слов'яносербського району, у якого виявили захворювання.

В Україні станом на 10:00 30 березня зафіксовано 480 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.За даними МОЗ, з них 11 летальних, шестеро пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки.
Згодом стало відомо, що у Чернівцях помер пацієнт поважного віку, в якого була підтверджена коронавірусна інфекція. Йому було 84 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: