На Полтавщині поліція звільнила 21 заручника «реабілітаційного» центру

На Полтавщині поліція звільнила 21 заручника «реабілітаційного» центру
21  «пацієнт» повідомив, що їх тримали на території закладів незаконно, усупереч їхній волі

Загалом в «реабілітаційних центрах» знаходилось 40 осіб, які за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності

Прокуратура Полтавської області звільнила 21 особу, яку примусово утримували у так званих «реабілітаційних центрах» без права вільного виходу на вулицю.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області у Facebook.

«21  «пацієнт» повідомив, що їх тримали на території закладів незаконно, усупереч їхній волі, обмежуючи особисту свободу. Права вільного виходу з домоволодіння останні не мали, вікна були заґратовані та закриті, доступ свіжого повітря обмежено», - йдеться у повідомленні.

Втім, загалом в «реабілітаційних центрах» знаходилось 40 осіб, які за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності. 

Деякі з них повідомили, що працівники примусово надавали лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму карали шляхом обмеження доступу до їжі та забороною спілкування між собою.

Правоохоронці час обшуку виявили та вилучили медичну документацію осіб, які перебувають за вказаною адресою, зошити, документи, на підставі яких особи поміщалися до вказаного закладу та на основі якої здійснюється діяльність центрів.

Особи виявились мешканцями різних областей, зокрема Полтавської, Дніпропетровської, Івано-франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської та Тернопільської областей

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, виконуються необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин вказаної події, встановлення організаторів незаконних дій.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: