На президентських виборах Кошулинський може розраховувати на стартовий рейтинг 8% — соціолог

На президентських виборах Кошулинський може розраховувати на стартовий рейтинг 8% — соціолог
Народний депутат Руслан Кошулинський

За досить високої підтримки Руслан Кошулинський має чи не найнижчий антирейтинг серед націоналістів, - експерт

Єдиний кандидат у президенти від націоналістичних сил Руслан Кошулинський має реальні шанси потрапити у другий тур президентських виборів, адже він вже на старті матиме сумарний рейтинг Олега Тягнибока та Дмитра Яроша, що в купі з невизначеними виборцями сягатиме 8%. Таку думку висловив директор Центру з інформаційних проблем територій Національної академії наук України, експерт із соціальної психології Петро Жук.

«Після заяви Яроша про відмову від участі в президентських перегонах і підтримку кандидатури Руслана Кошулинського вимальовується цікава картина. Останнім часом президентський рейтинг Тягнибока коливався в межах 3-3,5%, а Яроша – 1-1,5%. Крім того, близько 50% виборців ще не визначилися. Тому можна говорити, що Кошулинський, який по факту ще не почав виборчої кампанії, може розраховувати на стартовий рейтинг близько 8% (сумарна підтримка Тягнибока і Яроша плюс виборці, які ще не визначилися)», — розказав соціолог.

Петро Жук підкреслив, що за досить високої підтримки Руслан Кошулинський має чи не найнижчий антирейтинг серед націоналістів.

«В уяві українців Кошулинський сприймається, як ще одне нове обличчя серед претендентів на крісло глави держави. На ньому практично немає негативу: він не відзначався ні одіозними заявами, ні жодними скандалами. До того ж будь-яка критика завжди падає, насамперед, на офіційних лідерів політичних сил. Тому наразі він має навіть більший електоральний потенціал, ніж Тягнибок, Ярош чи будь-який інший голова політичної партії», — впевнений експерт.

За його словами, саме тому Кошулинський, як єдиний кандидат від націоналістів має найбільший потенціал електорального росту.

«За умови вдало проведеної кампанії може статися такий же несподіваний кумулятивний ефект, як на місцевих виборах 2015 року у Львові. Тоді кандидат в мери Кошулинський при стартовому рейтингу 2-3% у підсумку набрав 36,86%. Тобто у 12 разів більше. При цьому партійний результат «Свободи» у Львові становив всього 9,57%, що майже вчетверо менше, ніж у Кошулинського. Як бачимо, Кошулинський одного разу вже зумів вийти далеко за межі партійної ніші», — нагадав Петро Жук.

При цьому він зазначив, що «якщо націоналісти хочуть здобути результат і зробити хороший заділ на парламентські вибори, то мають вже розгортати штаби, а не тягнути з погодженням єдиного кандидата до кінця року».

«Тоді Кошулинський матиме реальні шанси потрапити у другий тур», — резюмував Петро Жук. 

Нагадаємо, ЦВК повідомила, скільки коштуватимуть президентські вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: