НАТО: «вибори» на окупованому Донбасі - частина гібридної війни РФ

НАТО: «вибори» на окупованому Донбасі - частина гібридної війни РФ

У НАТО розкритикували псевдовибори на Донбасі

«Це не вибори, це фейкові «вибори», - заявила президент парламентської асамблеї НАТО

Так звані вибори, які відбулися минулої неділі в угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» є частиною гібридної війни Кремля проти України.

Відповідну заяву озвучила президент парламентської асамблеї НАТО Раса Юкневічене, повідомляє «Голос Америки».

«Це не вибори, це фейкові «вибори». Жодна країна НАТО, жодна країна Європейського Союзу не визнає ці «вибори». Не буде жодних наслідків, вони порушують міжнародне право. Щоб вони не говорили, це не вибори, а частина гібридної війни», - наголосила Юкневічене.

За словами президента парламентської асамблеї НАТО, Україна лишається полігоном кремлівської пропаганди та об’єктом гібридної війни.

«Це ті ж самі дії, до яких вдавався КДБ за часів Радянського Союзу. Всі ці методи зараз працюють, тільки вже з урахуванням особливостей сучасного світу, з використанням Інтернету, соцмереж - всього того, що вони (росіяни - ред) можуть використати», - заявила посадовець.

Юкневічене також звернула увагу на окремі елементи інформаційної війни Росії проти України.

«Навіть той наратив, який використовує Кремль у західних ЗМІ про те, що конфлікт в Україні це український конфлікт. Це не український конфлікт, це агресія Росії проти України. Там офіцери Російської Федерації керують цими так званими сепаратистами. Не було б ніякого сепаратизму, якщо б не вторгнення Росії в цю країну», - наголосила вона.

Як відомо, під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ 12 листопада у Відні 40 країн виступили із засудженням фейкових «виборів» на окупованій частині Донбасу.

Під час засідання ради ОБСЄ делегатам РФ не дозволили включити в режимі відеоконференції представників терористичних «ЛНР» та «ДНР».

Раніше спостерігачі ОБСЄ бачили біля «виборчих дільниць» у «Л/ДНР» людей з автоматами.

В СБУ підрахували, якби наведені окупантами «ЛНР» і «ДНР» дані щодо «виборів» були правдивими, то кожний учасник мав би на голосування лише 18 секунд.

В ООН назвали «вибори» на Донбасі порушенням Конституції України і Мінських угод.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: