На Закарпатті СБУ зловила на хабарі заступника голови облради

На Закарпатті СБУ зловила на хабарі заступника голови облради
За понад півмільйона гривень фігуранти «гарантували» підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення відповідних ремонтно-будівельних робіт

Заступник голови облради брав гроші з підрядників за безперешкодне зведення об’єктів проєкту «Велике будівництво»

Служба безпеки України викрила у Закарпатській області схему вимагання посадовцями грошей з підрядників за безперешкодне зведення об’єктів проєкту «Велике будівництво» на території регіону. Про це йдеться на сайті СБУ.

За попередніми даними слідства, заступник голови облради і один з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції налагодили механізм одержання хабарів з підприємців.

Задокументовано, що посадовці вимагали гроші з представника комерційної структури, яка перемогла у тендері на зведення в одному із селищ культурного центру у межах проєкту «Велике будівництво».

За понад півмільйона гривень фігуранти «гарантували» підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення відповідних ремонтно-будівельних робіт.

Правоохоронці затримали обох високопосадовців відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в обласному центрі після передачі всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру і обрання судом мір запобіжних заходів.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Заходи із викриття оборудки проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: