Набула чинності постанова Ради про звернення до РНБО щодо санкцій проти NewsOne і «112 Україна»

Набула чинності постанова Ради про звернення до РНБО щодо санкцій проти NewsOne і «112 Україна»
В умовах гібридної війни з Росією ключову роль відіграє вплив на свідомість громадян

Документ опубліковано в «Голосі України»

У суботу, 20 жовтня, набула чинності постанова ВРУ про звернення до РНБО щодо санкцій проти телеканалів NewsOne і «112 Україна». Документ опубліковано в «Голосі України».

 


.jpg_33

Постанова № 9157 «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» вступила в силу. Документ сьогодні, 20 жовтня, опублікували в «Голосі України».

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо введення санкцій щодо телеканалів «112 Україна» та NewsOne. За документ проголосували 229 нардепів.

Ініціаторами постанови виступили 16 нардепів, більшість з яких належать до президентської фракції БПП та «Народного фронту». Парламентарі наголошують, що у цих ЗМІ фіксуються «прояви пропаганди і поширення ідеології тероризму». Зокрема, нардепи пропонують запровадити санкції щодо таких ЗМІ (усі, крім останньої, - структури «112 Україна»):

  • ТОВ «Аріадна ТВ»;
  • ТОВ «Новий формат ТВ»;
  • ТОВ «ТВ Вибір»;
  • ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ»;
  • ТОВ «Лідер ТВ»;
  • ТОВ «Партнер ТВ»;
  • ТОВ «Новини 24 години» (NewsOne).

Такий крок його ініціатори вважають правильним і логічним. В умовах гібридної війни з Росією ключову роль відіграє вплив на свідомість громадян.

Читайте також: Чи треба закривати NewsOne і 112?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: