Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо виходу Великої Британії з ЄС

Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо виходу Великої Британії з ЄС

Brent торгується на рівні $ 49,95

Світові ціни на нафту у вівторок, 14 червня, знижуються через побоювання інвесторів щодо підсумків референдуму стосовно членства Великої Британії в ЄС, - свідчать дані торгів.

Станом на 07.53 за київським часом вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,79% - до 49,95 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,90% -до 48,44 долара за барель.

Побоюванням з приводу зростання світової економіки сприяє референдум про вихід Великої Британії з ЄС, який може мати негативні наслідки для економіки країн ЄС, що призведе до зниження попиту на нафту.

«Безризиковий настрій, який домінував на ринках останніми днями, опанував нафтовими цінами, тоді як азійські ринки демонструють слабкість, а долар зміцнився, що сприяє зниженню ціни нафти марки Brent нижче 50 доларів за барель», - цитує агентство Рейтер генерального директора компанії з управління активами Sun Global Investments Міхіра Кападії.

Стримує зниження цін на «чорне золото» новина про те, що країни ОПЕК у травні знизили видобуток нафти порівняно з квітнем на 100 тисяч барелів на день - до 32,36 мільйона барелів на день.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон назвав вихід Великої Британії з Євросоюзу «актом економічного й політичного самогубства», який завдасть серйозної шкоди британським авіакомпаніям, виробникам автомобілів і фінансовим компаніям.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: