Напад на військову базу у Венесуелі: силовики затримали 18 підозрюваних

Напад на військову базу у Венесуелі: силовики затримали 18 підозрюваних
Поліція Венесуели

У затриманих вилучено 21 одиницю довгоствольної зброї, три гранатомета, пістолети та набої до них

Венесуельські силовики заявили про затримання 18 осіб за підозрою в нападі на військову базу в місті Валенсія 6 серпня. 

Про це заявив голова національної служби розвідки Густаво Лопес, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Венесуельське агентство новин.

За словами головного розвідника країни, у затриманих вилучено 21 одиницю довгоствольної зброї, три гранатомета, пістолети та набої до них.

Раніше повідомлялося про те, що у місті Валенсія (штат Карабобо, Венесуела) група повстанців захопила військову базу «Фуерте Парамакай».

За словами представників влади, військові оперативно взяли під контроль ситуацію після того, як невелика група озброєних штурмовими гвинтівками чоловіків у камуфляжній формі захопила базу, а також випустив відеозвернення, в якому заявила про заколот у місті Валенсія.

До слова, американський президент Дональд Трамп заявив, що США можуть вдатися до проведення військової операції у Венесуелі, якщо ситуація у країні не владнається. У Венесуелі вже назвали охрестили такий сценарій «безрозсудним вчинком» і «найвищим проявом екстремізму».

Нагадаємо,нещодавно конституційна асамблея оголосила себе головним органом владиВенесуели.

Раніше Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: