Конституційна асамблея оголосила себе головним органом влади Венесуели

Конституційна асамблея оголосила себе головним органом влади Венесуели

Засідання конституційної асамблеї Венесуели

Конституційна асамблея відтепер стала вищим органом за парламент

Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея)  видали декрет, який оголошує цей орган вищим за парламент і інші урядові інститути влади Венесуели.

Про це повідомляє Deutsche Welle. 

«Національні установчі збори, скликані за ініціативою президента Венесуели Ніколаса Мадуро для зміни конституції, видали декрет, що оголошує цей орган вищим по відношенню до всіх інших урядових інститутів країни», - йдеться в повідомленні. 

Варто зазначити, що дана постанова означає, що Національна асамблея і інші урядові установи не зможуть вживати заходів, що суперечать законам, які будуть видавати Національні установчі збори.

Нагадаємо, Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

Раніше 5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: