Напад Росії на Грузію був прологом війни проти України, - Порошенко

Напад Росії на Грузію був прологом війни проти України, - Порошенко
Фото lime.apostrophe.com.ua

Політика умиротворення агресора збанкрутувала ще в 2008 році. Більш того, вона тільки розпалила апетити Кремля, вважає Порошенко

Напад Росії на Грузію було прологом до війни проти України. Про це президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Те, що вісім років тому бачили лише самі прозорливі, сьогодні очевидно всім: напад Росії на Грузію був прологом російської війни проти України. Політика умиротворення агресора збанкрутувала ще в 2008 році. Більш того, вона тільки розпалила апетити Кремля. Тоді спільними зусиллями трансатлантичне співтовариство ще могло локалізувати хижого ведмедя в його барлозі. Це був повчальний урок історії, який не був вчасно засвоєний», - написав Порошенко.

При цьому, на думку Порошенка, агресія Росії посилила дружбу між Україною і Грузією.  «Україна сьогодні мужньо тримає оборону на східному кордоні Європи. Суворі випробування посилили відчуття дружби і солідарності між українським та грузинським народами. Ми, як ніхто інший, щиро і послідовно підтримуємо відновлення територіальної цілісності Грузії. І ясно, що ніколи не визнаємо російських маріонеткових режимів Абхазії та Південної Осетії», - зазначив президент.

Нагадаємо, російсько-грузинська війна 2008 року — збройний конфлікт, учасниками якого є Грузія, Росія і сепаратистські угруповання Південної Осетії і Абхазії.Війна почалася навколо збройного протистояння в Південній Осетії в серпні 2008 року. У військових діях проти Грузії, крім регулярних збройних сил Південної Осетії іРосії, брали участь ополченці з Росії і Абхазії. Сторони звинувачували один одного в провокації бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: