Нардеп Антон Геращенко закликав Гонтареву розповісти, де шукати мільярди Януковича

Нардеп Антон Геращенко закликав Гонтареву розповісти, де шукати мільярди Януковича

Про зв'язок Валерії Гонтаревої з арештованими в українських банках грошима Януковича стало відомо після публікації документів із фондової біржі «Перспектива»

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева має допомогти правоохоронцям у пошуку грошей екс-президента Віктора Януковича. Про це заявив народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко, - пише Газета.ua

За його словами, компанія «Інвестиційний капітал Україна» під керівництвом Валерії Гонтаревої придбала 2013-го року валютні облігації Мінфіну на 10,7 мільярда гривень в інтересах офшорних компаній, пов'язаних із Сергієм Арбузовим.

«У зв'язку з цим хотілося б почути її (Гонтаревої) позицію. Вона могла б допомогти детективам антикорупційних органів у пошуку десятків мільярдів гривень. Адже на момент погашення облігацій наприкінці 2016-го року загальна сума на банківських рахунках може досягти 37 мільярдів гривень», - зазначив Антон Геращенко.

Нардеп підкреслив, що ці цінні папери досі дають прибуток «наближеним до екс-президента особам або й самому Віктору Федоровичу».

«Чи стануть гроші «сім'ї Януковича» таким самим міфом, як і свого часу кошти Компартії або вже міфічні скарби гетьмана Полуботка? Це залежить від політичної волі розслідувати відповідні справи. Зокрема, у банківському секторі», - заявив Геращенко.

Нагадаємо, про зв'язок Валерії Гонтаревої з арештованими в українських банках грошима Януковича стало відомо після публікації документів з фондової біржі «Перспектива», де зафіксовані угоди, які компанія «Інвестиційний капітал Україна» проводила в інтересах кіпрських фірм Сергія Арбузова.

Інвестиційна компанія факт угод підтвердила, а сама глава Нацбанку коментувати свої взаємини з прибічниками Януковича відмовилася. Разом з тим, відомо, що в період проведення угод з відмивання коштів оточення екс-президента через купівлю ОВДП Валерія Гонтарева була главою компанії «Інвестиційний капітал Україна» і одним з її власників.

Раніше заступник голови парламентського комітету з боротьби з корупцією Віктор Чумак заявив, що Валерія Гонтарева має пояснити, звідки у її клієнтів взялися мільярди на купівлю валютних облігацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: