Нардеп пропонує залишити пільги тільки для найбідніших громадян

Нардеп пропонує залишити пільги тільки для найбідніших громадян

Країна не заробляє стільки грошей, щоб покривати всі соціальні потреби, зазначив Олексій Савченко

Пільги та додаткові соціальні виплати від держави повинні отримувати тільки ті громадяни, які є дійсно незаможними і реально потребують підтримки. Таку думку в інтерв'ю «Gazeta.ua» висловив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету, член фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Савченко.
«У нас по всій країні понад 20 млн пільгових статусів, тобто людей, які тим чи іншим чином отримують або можуть претендувати на отримання всіляких пільг від уряду на суму, за різними оцінками, від 300 до 500 млрд грн на рік. Звичайно, цих грошей немає, і звичайно ж, цей підхід потрібно переглядати», - зазначив він.
За його словами, за попередні десятиліття попередники нинішньої влади, щоб сподобатися виборцю, до кожного свята вводили доплату по 100-200 грн різним категоріям населення.
«Конституція ж забороняє скорочувати існуючі права громадян. Тому щорічно Кабмін програє десятки судових позовів і точково покриває людям все «належні» виплати. Але давайте подивимося правді в очі: країна не заробляє стільки грошей, щоб покривати всі соціальні потреби. Тому потрібно інвентаризувати, хто дійсно потребує додаткового фінансування, залишити найбільш малозабезпечені категорії», - підкреслив депутат.
Він також додав, що необхідно чітко інвентаризувати послуги, які надає держава, і визнати, наприклад, що медицина повністю безкоштовною може бути виключно для малозабезпечених.
«Решта мусить сплачувати страхові внески. Звичайно, сьогоднішня система медичного забезпечення цьому всіляко чинить опір, тому що можна продовжувати «пиляти» бюджети на ліжко-місця, де ніхто не лікується. Але вже сьогодні досвід закупівлі ліків через міжнародні організації показує: систему можна і потрібно ламати, причому як можна швидше», - резюмував депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: