Настоятель Києво-Печерської лаври похвалився, як через його прокляття померли люди

Настоятель Києво-Печерської лаври похвалився, як через його прокляття померли люди
Митрополит Павло
Фото: скріншот з відео

Владика Павло розповів, як проклинав людей

Настоятель Києво-Печерської лаври Павло заявив, що через його прокляття загинули четверо музейників, які працювали у майстерні.

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі «Лавра. Шлях до небес». 

Священник РПЦ в Україні уточнив, що мова йде про період, коли Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник очолював Сергій Кролевець, тобто з 1995 року до 2010 року.

«Було дві ремонтні майстерні, була мийна машина. Це було ще за Кролевця. Підроблення антикваріату у 58-му корпусі, не знаю, що вони підробляли, але знайшли ливарню, заготовок дуже багато знайшли... Були відкриті дискусії про виселення цих майстерень... Я сказав, що помруть, якщо не підуть. І в один день троє людей померли», – стверджує митрополит.

За його словами, після цього причетні до майстерень люди поскаржилися нині покійному предстоятелю Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимиру. І той викликав Павла до себе. 

«Після цього написали відкритий лист Блаженнішому митрополиту Володимиру... Я побачив, що у нього з очей «йдуть іскри»... Він запитав мене, чому я дозволяю собі проклинати музейників, мовляв, у них померло три людини. Я повертаюся і кажу: «До вечора всі помрете. В ім'я Отця і сина, і Святого Духа». Правда, ще одна людина померла. Вони швиденько змилися», - розповів настоятель лаври.

Нагадаємо, міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили пропажу кількох цінних ікон,

Як відомо, СБУ звинувачує намісника Києво-Печерської лаври Павла в організації провокацій.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року в СБУ заявили, що проводяться обшуки у помешканні предстоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита УПЦ Московського патріархату Павла. Обшуки ініціювали в межах справи про розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Стало відомо, що кримінальне провадження було відкрито після одного з інтерв'ю митрополита Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: