Навальний розповів про пророцтво Павла Шеремета

Навальний розповів про пророцтво Павла Шеремета
Фото з відкритих джерел

Кожен раз, коли я бачив його, ми обговорювали те, що між собою називали «пророцтвом «Останньої осені», - згадує Навальний

Російський опозиційний політик Олексій Навальний розповів, що з журналістом Павлом Шереметом він нещодавно бачився. Про це Навальний написав у блозі для видання «Белорусский партизан».

«Він приїжджав на ходу пам'яті Нємцова, потім, через пару днів, ми вечеряли сім'ями в колі друзів - у нього двоє вже дорослих дітей. Кожен раз, коли я бачив його, ми обговорювали те, що між собою називали «пророцтвом «Останньої осені», - згадує Навальний.

Політик розповів, що у вересні 2011 року під час форуму «Остання осінь» Шеремет розповідав про авторитарного керівника Білорусі і сказав, що в Росії «все скоро так буде». «Я йому гаряче заперечував і приводив 101 аргумент, чому Росія не Білорусь: - країна більша; - інтернет ширше; - грошей більше; - еліта продажна і більше орієнтована на Захід; - Путіну воювати більше нема з ким (чи не з Україною ж, ха-ха); - як і раніше збереглися великі незалежні мережеві ЗМІ і т.д. На що Паша сумно заперечував: - Олексій, ми приблизно те ж саме говорили про нашу країну кілька років тому. Купа аргументів на тему, чому не можна влаштувати авторитарний режим в Європі в 21 столітті. А він влаштувався. І побачите ви найближчим часом, і як затиснуть ваш інтернет, і як захоплять великі мережеві ЗМІ, і як бізнес втече під лавку, і як знайдеться, з ким воювати, і таку ступінь продажності журналістики, що уявити неможливо, і як продажні прозахідні еліти стануть патріотичними, залишаючи за собою свої будинки в Іспанії», - зазначив Навальний.

«Я слухав і думав: начебто розумний мужик цей Шеремет, а таку нісенітницю несе. Потім, починаючи з 2013 року на кожній зустрічі визнавав, що мав рацію він зі своїм безглуздим пророцтвом. І що він краще відчуває нутро і таємні думки колишнього радянського номенклатурника, в якій би країні той не перебував: Білорусі, Росії чи Україні», - додав Навальний.

«Ну і влада знала, що він її відчуває, і завжди не любила його: Шеремета ув'язнювали в Білорусі, переслідували і звільняли в Росії, за ним стежили в Україні. Павло був розумним і сміливим чоловіком, відмінним журналістом і взагалі хорошою людиною. Таким його і запам'ятаємо», - сказав російський опозиціонер.

Нагадаємо, Шеремет загинув вранці 20 липня в Києві під час вибуху автомобіля його цивільної дружини Олени Притули. За даними МВС, в автомобілі під сидінням водія спрацювала саморобна бомба. Глава Генпрокуратури України Юрій Луценко назвав загибель Шеремета вбивством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: